MENU

Paarden kunnen op afstand voelen wat er in een mens omgaat

Paarden zijn vluchtdieren...

..ze houden om die reden voortdurend hun omgeving  in de gaten en merken dus ook van alles op. Paarden leven van nature in een kudde. In deze kudde zijn ze afhankelijk van elkaar. Het is belangrijk dat er een dier is die de leider is en die de weg wijst bij gevaar of de kudde verdedigt. Dit kan bijvoorbeeld de oudste merrie zijn of een hengst.

Bovendien is er onderling ook een rangorde. De kudde weet welk dier gezond is en welk dier minder goed in zijn vel zit. De sterken nemen het voortouw en zullen de zwakkere dieren verdedigen en helpen. Ze zeggen hiermee eigenlijk tegen de zwakkeren: je bent goed zoals je bent!

Daarnaast is communicatie erg belangrijk in een kudde paarden. Zij communiceren non-verbaal. Dit zorgt ervoor dat ze de lichaamshouding van een mens snel kunnen aflezen en daarop kunnen anticiperen en reageren. Paarden hebben sterke zintuigen en het vermogen om op afstand te voelen wat er in een roofdier, maar ook in een mens omgaat. Is iemand gespannen (op jacht) of ontspannen (verzadigd)?

Paarden zijn eerlijk en objectief en eigenlijk de spiegel voor de mens. Zij geven je direct feedback op je gedrag.

Tijdens de coaching hoef je niet op het paard te zitten. Je staat naast het dier in de bak. Je doet oefeningen/opdrachten met het paard en krijgt zo meer inzicht in je gevoelens, gedachten en gedrag. Het is een ervarende vorm van leren, die je handvatten geeft voor een fijner leven.  

 

Voor wie, hoe en wat?
Webdesign and CMS by: Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by: Orangeline Uitgeest - Mirrorhorses Paardencoaching